Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Pannekaker - Vafler

EPLE-PANNEKAKER MED KARAMELLISERTE MANDLER

An apple a day keeps the doctor away!

Grove eplepannekaker, karamelliserte mandler og yoghurt – en nydelig kombo som varmer på en høstkveld.

September – og offisielt høst. Mørkere kvelder, kaldere vind – men også min bursdag.

Med høsten kommer også himmelske epler og nydelige plommer. Plommetreet er på plass i hagen. Neste år blir det prosjekt grønnsakshage. Stor stas for både små og store når man bruker egendyrket mat i måltidene.

Et eget epletre i hagen blir det nok ikke. Vi er så heldige med flere snille naboer som tilbyr ubegrenset mengder nydelige epler!


INGREDIENSER – 2 porsjoner:

  • 1 eple
  • 1 stort egg – 2 egg om de er små
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 dl melk
  • 50 gram fullkornsmel*
  • 25 gram hvetemel*
  • 25 gram havremel* – evt. lettkokte havregryn
  • Vaniljepulver – kan sløyfes. Evt bruke vaniljeekstrakt
  • En dæsj kanel
  • 2 ss sukrin gold
    *Tørrvaren kan justeres etter hva du har. Dropp hvetemelet om ønskelig. Havremel lager jeg selv med å kjøre havregryn i en blender. Du kan også erstatte noe av tørrvaren med proteinpulver med vaniljesmak for å heve proteininnholdet. 

FREMGANGSMÅTE:

Rasp eple med et grovt rivjern. Bland sammen alle ingrediensene.

Tilsett 1-2 ss røre per pannekake i stekepanna. Stek på middels sterk varme. Når det danner seg en hinne på toppen og små hull i overflaten er pannekakene klare for å snus.

Server med f.eks vaniljeyoghurt, proteinpudding vanilje, kesam, is osv. Sukkerfri toffee-sirup på toppen.

Ekstra prikken over i’en er karamelliserte mandler.
Grovhakket mandler ristet i en stekepanne med litt sukrin gold.
Nydelig som topping og gir en god crunch – i tillegg til sunt fett!

Og som alltid – lag større mengder når du først er i gang og oppbevar nøttene i en liten glasskrukke.

Mengden pannekaker passer fint å dele med en, frokost eller lunsj to dager på rad eller frys ned halve porsjonen.

Like populære hos både små og store!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Eple
  • Frokost
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Pannekaker

Innleggsnavigasjon

SØTPOTET-PANNEKAKETÅRN – 2 INGREDIENSER
INDISK INSPIRERT BLOMKÅLSUPPE

5 comments

  • PROTEIN-KAKAO - Bakekona
    20. oktober 2019

    […] Hakket karamelliserte mandler […]

    Reply
  • YOGHURT-BOLLE MED LUNE EPLEBITER - Bakekona
    3. november 2019

    […] Karamelliserte nøtter – jeg brukte mandler […]

    Reply
  • PROTEINKREM MED BÆR OG CRUNCHY TOPPING - Bakekona
    20. januar 2020

    […] Karamelliserte mandler – eller en annen nøttetype […]

    Reply
  • KREMET SØTPOTET TIL FROKOST - Bakekona
    1. mars 2020

    […] Mandelsmør er også utrolig godt – hjemmelaget eller kjøpt.Har du ikke nøttesmør kan jeg anbefale hakket nøtter – eller hjemmelagde karamelliserte nøtter. […]

    Reply
  • YOGHURT-BOLLE MED QUINOA OG EPLE - Bakekona
    26. september 2021

    […] Karamelliserte mandler […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial