Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost

EPLEKAKE-PANNEKAKE

Med yoghurt og nøttetopping

En morsom pannekake-variant, som er populær hos både små og store!

På høsten, når norske epler er på sitt beste, må vi absolutt få inn dette ofte i hverdagsmaten!
Så hva med en ekstra digg kveldsmat? 
Pannekaker er også en frokost-klassiker!
Og disse kan utmerket brukes til å «pimpe» opp matpakka!
Ja, pannekaker kan jo fint være til middag! 

Hvis du tar en runde i arkivet på bloggen eller scroller på Instagram-kontoen min er det vel ikke vanskelig å forstå at pannekaker i ulike varianter er en stor suksess og gjenganger her i huset!
Man blir aldri for gammel til å spise pannekaker! 
Flere som er enig i det vel? 

TIPS:
Jeg lager havremel selv ved å kverne havregryn i en blender.
Du får kjøpt havremel på butikken, men det er billigere å lage selv.


INGREDIENSER -2 porsjoner:

  • 80 gram havremel*
  • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak*
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel + evt. litt kardemomme
  • 2-3 ts søtning – SukrinGold / SukrinSirup Maple / Lønnesirup
  • 2 egg
  • ca. 1 dl væske – vann eller valgfri melk
  • 1 mellomstort eple
    *Bruk bare havremel eller et annet mel om du ikke har proteinpulver. Da vil jeg anbefale å bruke 3 ts søtning, da proteinpulver tilfører sødme.
    **Hvis du ikke bruker proteinpulver ville jeg valgt melk som væske, fordi det gir en fyldigere smak. 

FREMGANGSMÅTE:

Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
Rør inn resten, uten om eple, og la røren svelle på benken i ca 10 minutter.
Bruke en eplekjerne-fjerner og ta ut kjernen. Har du ikke en slik utstikker kan du skjære epleskiver, for så å skjære bort kjernen.
Varm opp stekepannen på middels sterk varme.
Du kan steke epleskivene litt på hver siden om du ønsker myke og saftige epleskiver inni pannekakene, men dette steget kan du også hoppe over.
Legg et 2-3 epleskiver i stekepannen og fordel over et par ss røre over hver epleskive. 
La de steke til overflaten blir fast og små hull popper opp.
Snu og stek til andre siden er gylden. 

Legg over på et fat – og legg på ønsket topping.
Nyt!

TOPPING:
Vaniljeyoghurt
Hakket mandler – ristet i stekepannen sammen med SukrinGold
Mandelsmør
Et dryss SukrinGold

Et par ekstra tips!
 – Mindre væske tilsatt i røra vil gi tykkere pannekaker/lapper.
– Vend epleskivene i kanel før ekstra smak.

Lag dobbel mengde av oppskriften om du skal lage til flere eller for flere dager! 
Disse pannekakene holder seg fint noen dager i kjøleskapet. 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Eple
  • Frokost
  • Pannekaker

Innleggsnavigasjon

BLÅBÆR-SCONES PÅ 1-2-3
SJOKO-KJØLESKAPSGRØT MED PISKET KAFFEKREM

1 comment

  • FROKOSTINSPIRASJON: EPLER - Bakekona
    24. september 2020

    […] «EPLEKAKE»-PANNEKAKER […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial