Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Halloween, Middag

FYLT «GRESSKAR» – KJØTTFRI

Deilig krydret fyll og smeltet ost på toppen!

Fylt paprika er helt genialt om man har rester av kokt quinoa, ris, byggryn eller couscous fra en annen middag.
Dette måltidet er både enkelt, sunt og utrolig godt!
Ikke minst – dekorativt!  

Litt mindre grisete enn å skjære ut et svært gresskar er det også. 
Stas å få sitt eget «gresskar» på middagsfatet!

Trenger du inspo til en skummel dessert eller godis?
Ta en titt på oppskriften på spiselige blodige fingre!

Her er det bare å doble og triple oppskriften etter hvor mange som skal spise!


INGREDIENSER – 2 stk:

  • 2 stk paprika – oransje
Fyll:
  • 1/2 gul løk – finhakket
  • 2 ss tomatpure*
  • Vann
  • 1/2 pose tacokrydder
  • ca 200 gram kokt quinoa – evt rester av ris eller linser
  • 1 boks sorte bønner
  • 3-4 ss mais
  • Ekstra krydder – chili og hvitløk for litt mer varme
    *Bytt ut med tacosaus-rester på glass 
Topping:
  • Revet ost

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Varm opp en stekepanne, og surr løken til den har blitt gylden. 
Tilsett tomatpure, ca. 1/2 dl vann og tacokrydder eller en egen blanding av krydder. 
La dette surre i noen minutter.
Tilsett resten av ingrediensene i fyllet, og bland godt. 

Bruk en spiss kniv og skjær ut ansikt på «gresskarene»
Skjær av toppen på paprikaene, og ta ut frøene.
Ha oppi fyllet og topp med revet ost.
Sett paprikaene på et bakebrett med bakepapir eller oppi en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Da har osten blitt gylden på toppen, fyllet godt oppvarmet og paprikaen blitt saftig og mør. 

Ha gjerne en skje rømme/yoghurt, en spicy tomatsalsa eller guacamole ved siden av. 
Serverer også med noen sprø lompechips. 

TIPS:

Om du ønsker en variant med kjøtt, er det bare å tilsette f.eks. karbonadedeig i samme steg hvor du surrer løken.
Rester av tidligere middager med kjøtt, kylling, skinkestrimler eller annet, kan også utmerket brukes som fyll.

Det er lov å leke med maten! 

Ihvertfall når det bidrar til å øke inntaket av belgvekster og grønnsaker!

Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Halloween
  • Kjøttfri
  • Middag

Innleggsnavigasjon

HJEMMELAGET SUKKERFRI PLOMMESAFT
HURRA FOR GRØTENS DAG!

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial