Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost

HAVREGRØT MED EPLE

«Eplekake» i grøtskåla. 

Fyldig havregrøt med litt crunch på toppen.
Nydelig, sunt og metter godt!

Selv har jeg blitt veldig glad i å avslutte dagen med en grøtskål.
Kjøleskapsgrøt eller yoghurt med diverse topping til frokost, og havregrøt til kveldsmat. 

Eple kan byttes ut med f.eks pære eller gulrot
Valnøtter kan byttes ut med mandler, pekannøtter eller cashewnøtter. 
Peanøtter synes jeg personlig ikke passer med denne type frukt.


Søtpotet i grøten er en annen spennende vri. Oppskrift finner du HER

Hvorfor ceylon-kanel og ikke den «vanlige» kanelen fra butikken?

Ceylon-kanel regnes som den «ekte kanelen», og har flere helsefordeler enn den «vanlige» cassia-kanelen. 
Kumarin – det er den største forskjellen på disse to typene. Et giftstoff som kan skade leveren i for store mengder. 
Ceylonkanel har også et høyt innhold av antioksidanter, stabiliserer blodsukker, beskytter mot infeksjoner og stimulerer fordøyelsen.
Siden kanel inntas daglig her i heimen er det kun ceylonkanel som brukes i maten – både av små og store!


INGREDIENSER:

  • 40-50 gram havregryn 
  • ca 2 dl vann/melk – juster etter ønsket konsistens på grøten
  • 1/2 eple
  • En dæsj kardemomme og ceylon-kanel
  • 1 klype salt
  • 1 egg – kan sløyfes*
  • 1 god ts proteinpulver – kan sløyfes*
    *Egg og proteinpulver bidrar til å øke proteinmengden i måltidet i tillegg til smak og konsistens

FREMGANGSMÅTE:

Riv opp eple, enten grovt eller fint.  
Bland sammen havregryn, væske og eple i en kjele.
Du kan også tilberede havregrøten i mikroen. 
Varm opp til grøten når kokepunktet, og rør raskt inn et egg.
Rør til grøten koker opp.
Bruk en gaffel og pisk egget godt inn i grøten før du varmer et par minutter til hvis du tilbereder i mikroen.
Ta kjelen av platen og rør inn proteinpulver. 
Legg på topping og NYT!

Topping:
  • Ceylon-kanel
  • Proteinpudding med vaniljesmak – evt. vaniljeyoghurt
  • Sukkerfrie karamelliserte valnøtter 
  • Zero Topping  i smaken salted caramel – evt lønnesirup eller sukrinsirup gold

Ambassadør for Bodylab

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Eple
  • Frokost
  • Havregrøt
  • Havregryn

Innleggsnavigasjon

PROTEINPANNEKAKER – 2 INGREDIENSER
GULL-PASTE

2 comments

  • FROKOSTINSPIRASJON: EPLER - Bakekona
    24. september 2020

    […] HAVREGRØT MED EPLE OG HAKKET NØTTER […]

    Reply
  • HURRA FOR GRØTENS DAG! - Bakekona
    23. oktober 2020

    […] Havregrøt med eple og crunchy nøtter […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial