Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost

HJEMMELAGET GRANOLA

Sunt og utrolig godt!

En fantastisk oppskrift på granola – eller frokostblanding som min kjære kaller dette.

Veldig godt med melk.
Perfekt som topping på yoghurt – eller også is!

Ha dette i en liten boks i sekken/veska, så har du enkelt et måltid hvis du plukker med deg en yoghurt, kvarg eller protinpudding på butikken.


En god miks av gode karbohydrater og sunt fett.


INGREDIENSER:

  • 2-3 ss honning
  • 100 gram eplemos*
  • 1 ts vaniljeekstrakt – kan sløyfes, men er virkelig godt oppi
  • 30 gram sukrin gold
  • 150 gram havregryn
  • 100 gram havregryn store
  • 30 gram sesamfrø
  • 30 gram solsikkekjerner
  • 50 gram mandler – grovhakket
  • 30 gram peanøtter – grovhakket – jeg brukte salte
  • 50 gram rosiner
  • Litt tørket mango skjært i bittesmå biter
    *Alternativer er et beger fruktmos fra barnematavdelingen eller eplejuice

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader

Varm opp honning, eplemos, vaniljeekstrakt og sukrin gold i en kjele til at har blandet seg godt sammen og sukrin gold har løst seg opp.

Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle – minus rosiner/tørket frukt.
Tilsett væsken og røre alt godt sammen.

Fordel over et stekebrett.
Stekes midt i ovnen til blandingen har blitt gylden og sprø. Rør litt rundt underveis.
Når granolaen har fått avkjølt seg blander du inn tørket frukt.

Et beger yoplait dobbel 0 % blåbær med litt ekstra blåbær + granola.
Nydelig!

Her er det veldig enkelt å tilpasse oppskriften med det du liker og har tilgjengelig!
Bruk andre nøtter eller tørket frukt.
Husk bare at tørket frukt må tilsettes etter at granolaen er ferdig stekt. Frukten skal ikke varmebehandles.

For større «chunks» og enda søtere blanding kan du tilsette mer honning.

Det var også utrolig godt med litt salte nøtter i kombinasjon med det søte. Anbefales

En krukke med hjemmelaget granola er dekorativt på kjøkkenbenken.
Det er også en fin gave å gi bort!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • granola
  • Havregryn
  • yoghurt

Innleggsnavigasjon

MYKE KJEKS MED JORDBÆRFYLL
«OSTEKAKE» MED BRINGEBÆRSAUS TIL FROKOST

3 comments

  • SUKKERFRI OG HIMMELSK GOD NUTELLA - Bakekona
    13. mars 2019

    […] hjemmelaget granola og en skje […]

    Reply
  • SØTPOTET-VAFFEL MED LUNE BJØRNEBÆR - Bakekona
    19. april 2019

    […] ulike måltider. Passer på pannekaker, frokostkakene, vafler, havregrøt, som base og toppet med granola og andre bær. Mulighetene er så […]

    Reply
  • JORDBÆRSYLTETØY MED CHIAFRØ - Bakekona
    27. september 2019

    […] hjemmelaget granola, chia-syltetøy og […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial