Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Søt bakst

MYKE KJEKS MED JORDBÆRFYLL

Kast ikke godt modne bananer!

Her i huset kjøper jeg alltid inn ekstra med bananer slik at noen skal få godgjøre seg i fruktskåla til de fått et brunt skall.
Neste steg da er enten å bruke de i bakst eller fylle opp fryseren.
Skrell, skjær opp i biter og fyll opp fryseposer.

«Nicecream» f.eks er en gjenganger som hverdagsdessert hver eneste uke. Frossen banan er også en fast ingrediens i smoothier, som ofte blir laget til kveldsmat til ungene.

Bytt ut jordbær med blåbær eller bringebær.
Du kan også fylle kjeksene med f.eks hjemmelaget eplemos eller annen fruktmos.
Med eplemos som fyll er det nok godt med en dryss kanel i deigen.


INGREDIENSER:

  • 2 godt modne bananer
  • 100 gram havremel*
  • 1 egg – kan sløyfes**
    *Jeg brukte havremel, istedenfor havregryn. Havremel lager jeg selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor.
    ** Egget binder det litt sammen, og øker proteininnholdet. Det er ikke nødvendig for at kjeksen skal holde fasongen.
Fyll:
  • Jordbærsyltetøy med chiafrø

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader.
Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper.
Rør inn havremel. Har du ikke havremel kan du mikse havremel og banan sammen med en stavmikser.
Legg klatter på bakepapiret. 
Lag små groper og fyll med syltetøy.
Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter.
Steketiden tilpasses din ovn, og størrelsen på kjeksene.

Mer inspirasjon finner du her!
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
SJOKOLADE-PROTEINKREM
TRADISJONELLE TYKKE SVELER – UTEN TILSATT SUKKER
GRUNNOPPSKRIFT PÅ LUFTIG SØT GJÆRBAKST – UTEN TILSATT SUKKER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Banan
  • Hverdagskos
  • Søtbakst
  • Syltetøy

Innleggsnavigasjon

MATPREPPING: PROTEINRIK SJOKOLADEKAKE
HJEMMELAGET GRANOLA

3 comments

  • Caroline
    4. november 2018

    Hei! Prøver denne oppskriften nå med en banan og et stort egg. Har også tilsatt en klype sakt og litt bakepulver. Takk for inspo ??

    Reply
    • Stine
      6. november 2018

      Hei Caroline! Salt gir nok en god balanse mot det søte fra banan, og litt bakepulver et litt luftigere resultat. Håper det ble en suksess 🙂

      Reply
  • JORDBÆRSYLTETØY MED CHIAFRØ - Bakekona
    27. september 2019

    […] Myke banankjeks med jordbærfyll. Enkelt og så godt! Oppskrift finner du HER. […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial