Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Bakst, Frokost, Matprepping

PROTEINRIKE RUNDSTYKKER – UTEN HEVING

Nystekte rundstykker på 1-2-3

Disse rundstykkene er saftige og utrolig enkle. Med et høyt innhold av proteiner og gode karbohydrater metter de veldig godt også.

Disse kan utmerket fryses, så lag gjerne dobbel porsjon om du har plass i fryseren. Legg matpapir mellom hvert rundstykke, så er det enkelt å ta opp etter behov.

Hvis du smører de litt tynnere ut på bakepapiret, og kutter ned på steketiden blir det en express-variant av polarbrød.

Se lenger ned på sida for flere tips!


INGREDIENSER – 5 stykker:

  • 100 gram cottage cheese – mager eller vanlig
  • 75 gram havregryn – lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 1 liten klype salt

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
Du kan enten bare røre det sammen eller bruke en stavmikser om du ikke ønsker biter av cottage cheese i deigen. Om du ønsker å beholde litt tekstur i rundstykkene kan du bruke stavmikser eller en gaffel for å mose cottage cheese og så røre inn de andre ingrediensene.
Selv foretrekker jeg blande alt raskt sammen med en stavmikser.

Fordel deigen på et bakepapir. Jeg lagde 5 stykker ut av deigen.

Stekes midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Følg jevnlig med etter 15 minutter da tiden varierer veldig fra ovn til ovn.
Når de har fått en fin gylden farge på oversiden og undersiden er de ferdig.
For å få glattet ut toppen dypper man en spiseskje eller slikkepott i litt vann og smører toppen med baksiden av skjeen.

 TIPS:
Strø f.eks valmue frø, sesamfrø eller litt ekstra havregryn på toppen før steking. Revet ost også et godt alternativ.

Smak til deigen med urter og/eller hvitløk. Et nydelig tilbehør til supper og gryteretter.

På rundstykket mitt hadde jeg et kokt egg på den ene delen. Andre halvdelen med et salatblad, kokt skinke, hjemmelaget kremet rødbetsalat og alfaspirer.

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Cottagecheese
  • Frokost
  • Lunsj

Innleggsnavigasjon

KREMET RØDBETSALAT
SJOKOLADEKONFEKT MED SALT KARAMELL

2 comments

  • KREMET RØDBETSALAT - Bakekona
    15. mars 2019

    […] Det finnes ulike oppskrifter på rundstykker på bloggen som er perfekt til denne rødbetsalaten:Proteinrike bagels – uten heving Enkle protein-rundstykker […]

    Reply
  • PROTEINRIK JORDBÆR-SHAKE - Bakekona
    17. januar 2020

    […] Andre nydelige oppskrifter med cottage cheese:Proteinrik vaniljekrem – 3 ingredienserRundstykker uten hevingSjokolade-proteinkrem […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial