Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost, Matprepping, Snacks - Mellommåltider

GYLDEN CHIA-PUDDING

Et nydelig og balansert måltid

Dessert til frokost? 
Alt etter hvor stor porsjon og mengden topping kan denne godsaken være et perfekt start på dagen, som et mellommåltid eller en hverdagsdessert.
Et måltid med gode kilder til viktige næringsstoffer.

Jeg har brukt golden milk-pasten til denne varianten. 
Du kan også bruke gull-pasten jeg har delt tidligere.


Enda enklere kan det også gjøres å bare røre inn ønsket krydder.
Gurkemeie er hovedingrediensen, og blir ekstra god sammen med kanel og kardemomme. 
Det kan føles litt merkelig, men litt kvernet pepper burde du absolutt ha med om du ikke bruker golden milk-pasten.  
Pepper hjelper til å øke opptaket av den antiinflammatoriske effekten gurkemeie har på kroppen. 

Naturell yoghurt, vanlig eller gresk er tilfører protein.
I tillegg til  probiotika, som er viktig for en sunn tarmflora. 


Chiafrø tilfører fiber, omega 3-fett, proteiner, kalsium og antioksidanter.
En fast ingrediens i kjøleskapsgrøten til ungene, og havner også ofte i smoothier.


INGREDIENSER – 1 porsjon:

Chiapudding:

  • 1 ss chiafrø – ca 10 gram
  • 1-2 ts golden milk-paste
  • 2 dl valgfri melk
  • 1 god ts sukrin gold – evt. lønnesirup, honning, sukrin eller lignende

  • 150 gram yoghurt med vanilje eller naturell yoghurt tilsatt søtning
  • Ønsket mengde bringebær – jeg brukte frosne

FREMGANGSMÅTE:

Bland ingrediensene til chiapudding godt sammen, f.eks i en liten krukke/boks med lokk.
Da kan du enkelt riste et par ganger i løpet av «svelletiden».
Juster mengden søtning til din smak.
Puddingen holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, så lag gjerne større porsjon. 
Sett krukken i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne natten over.
Puddingen vil da tykne til en gelekonsistens.

Ha yoghurt i en skål eller et glass og rør inn bringebær.
Fordel puddingen oppå yoghurten, og avslutt med ønsket topping. 

TOPPING:
Kiwi-bær eller vanlig kiwi skjært i biter
Granateple
Granola – evt. ristet havregryn og karamelliserte nøtter

TIPS:
Spar på oppvasken ved å lage chiapuddingen i en krukke med plass til både yoghurten og puddingen. 
Da kan du bare dandere lagene omvendt.
Puddingen på bunn, så yoghurt + bær og tilslutt ønsket topping.

Et perfekt måltid på farta også! 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Chiafrø
  • Frokost
  • Gurkemeie
  • Hverdagsdessert
  • Mellommåltid

Innleggsnavigasjon

GOLDEN MILK-PASTE
NYDELIG OG HEIT GULROTSUPPE

1 comment

  • SPRØ OG DIGG BANANGRANOLA - Bakekona
    9. september 2020

    […] er digg som topping på mer enn bare yoghurt!NicecreamChiapuddingSmoothiebolleeller helt enkelt bare med […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial