Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost, Lunsj, Matprepping

MATPREPPING: GULROTKAKE TIL FROKOST ELLER LUNSJ

Eller som en nydelig start på dagen

Denne godsaken ble lunsjen min 3 dager på rad – og jeg storkoste meg like mye hver gang!

Ildfaste former fra 365+ serien fra IKEA er for meg den ultimate matpreppe-boksen.
Den er perfekt for oppbevaring av mat i kjøleskapet, tåler steking og har tett lokk.
Dermed er den sikker i veska med tanke på lekkasje.
I tillegg tåler den frysing, og dermed kan man virkelig preppe mange i samme slengen!
Note to myself: Jeg må en tur på IKEA og hamster flere.

Du kan også bruke en større form, og bare dele opp «kaken» i ønsket porsjoner.
Annet alternativ er å bruke muffinsformer, og fordele røra mellom ca 9 muffinsformer – 3 per porsjon.
Begge alternativene vil gi en annen steketid, så pass på det.


INGREDIENSER – 3 stk:

  • 120 gram havremel*
  • 30 gram proteinpulver – gjerne med vaniljesmak
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ca 150 gram finrevet gulrot
  • 3 egg
  • Vann og/eller melk
    *Havremel lager du enkelt (og billigere) selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor.

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Tilsett gulrot, egg og væske.
Væskemengden kommer an på proteinpulveret du bruker, da noen typer trekker til seg mer væske enn andre.
Røren skal ikke være for rennende, for da blir resultatet fort tørt.
Tenk at det skal være som en vanlig muffins/kakerøre. 
Fordel røren mellom 3 små ovnsformer/kakeformer.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Tiden varier veldig fra ovn til ovn.
Stikk en tannpirker eller kniv i midten for å sjekke at det ikke sitter fast noe røre igjen.
La den avkjøle seg på benken før du putter den i fryseren eller legger på topping hvis den skal nytes med en gang.
Oppbevar i kjøleskapet – denne holder fint 4-5 dager.

Toppingen er virkelig prikken over i’en.
Protenrike vaniljekrem fordelt over de 3 kakene.
Du kan også f.eks røre inn litt philadelphia naturell for en enda mer autentisk «ostekrem».
Karamelliserte valnøtter
Sukrin gold og zero topping fra Bodylab

Saftig, full av smak, mektig.
Rett og slett bare nydelig!

Ambassadør for Bodylab

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Frokostkake
  • Lunsj
  • Matprepping

Innleggsnavigasjon

SØTPOTET-TOAST MED SØT TOPPING
SAFTIGE GRESSKAR-PANNEKAKER

3 comments

  • PROTEINRIK VANILJEKREM - 3 INGREDIENSER - Bakekona
    7. mars 2019

    […] Gulrotkake med vaniljekrem og karamelliserte valnøtter til lunsj?  […]

    Reply
  • KARAMELLISERTE VALNØTTER - Bakekona
    15. mars 2019

    […] med en gulrotkake med vanilje-proteinkrem og karamelliserte valnøtter til […]

    Reply
  • PROTEINRIKE RUNDSTYKKER MED GULROT - Bakekona
    13. september 2019

    […] som på lik linje med søtpotet kan brukes i mange ulike oppskrifter!Gulrot-chips – Gulrotkake til lunsj – Havregrøt med gulrot – Omelett med kremet […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial