Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost, Jul, Snacks - Mellommåltider

PEPPERKAKE-CHIAPUDDING MED CRUNCHY TOPPING

Næringsrik pudding med julesmak!

Når man har en krukke med pepperkakekrydder må den jo prøves i ulike oppskrifter.
Denne gangen falt valget på en sunn og deilig hverdagsdessert. Passer fint mellommåltid eller kveldsmat.
Med litt ekstra topping er det også en perfekt start på dagen!

Puddingen trenger litt tid i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før.
Den har god holdbarhet, så lag gjerne for et par dager i slengen.

Det er utrolig godt med kombinasjon av den litt kraftige smaken fra chiapuddingen, friskheten fra yoghurten og crunchen fra toppingen.
En sunnhetsbombe som er perfekt erstatning for alle julefristelsene.

Kan fint tas med «to go».
Ha puddingen og crunchen i hver sin liten boks.
Strø på toppingen når du er klar for å spise.


INGREDIENSER – 1-2 porsjoner:

  • 20 gram chiafrø – ca 2 ss
  • ca 1 ts pepperkakekrydder
  • 2 dl melk – den du foretrekker
  • 1-2 ss søtning* – jeg brukte sukrin gold
    *Juster som alltid etter din smak og bruk det du har av søtning. Gold synes jeg gir en rundere og bedre smak, og er alltid den jeg bruker mest. Lønnesirup er nok også et alternativ som vil fungere godt.

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen ingrediensene til pudding i en boks/krukke.
Rør rundt eller sett på lokket og bare rist alt godt sammen.
Sett i kjøleskapet.
La puddingen stå noen timer/natten over slik at den tykner.
Smak til med mer søtning/krydder

EXPRESS-GRANOLA:

  • Mandler
  • Havregryn
  • Pepperkakekrydder
  • Sukrin gold

Hakket mandler, havregryn, pepperkakekrydder og sukrin gold stekes i en stekepanne på middels varme.
La det avkjøle seg.
Lag gjerne opp en større porsjon, og oppbevar toppingen i en liten glasskrukke.

Når alt er klart til servering er det bare å dandere det som du ønsker.
Jeg startet med et lag pudding, gresk yoghurt vanilje, pudding, nøttetoppingen og litt ekstra zero gold.

Litt hakket sjokolade / kakaonibs hadde nok også vært veldig godt til.
Jeg synes kombinasjonen pepperkaker og sjokolade er veldig god, og pleier ofte å dyppe små pepperkaker i smeltet sjokolade. Mmm..!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Chiafrø
  • Frokost
  • Hverdagsdessert
  • Jul
  • Mellommåltid

Innleggsnavigasjon

SAFTIGE KOKOSMAKRONER
SUKKERFRIE HAVREKULER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial